ida [fotograferat]

En tolkningsfråga.
 
I vårt hushåll införde vi efter sommaren ett shoppingförbud. Inte för att vi egentligen var tvugna, mest för att vi verkade spendera pengar på allt möjligt utan att tänka efter. Hittills har vi klarat två månader utan några nya kläder, prylar eller heminredning. Förutom en orkidée, fast den köpte jag på Ica så det räknas inte... För matvaror får man handla och på Ica borde väl allt klassas som det? 
 
I alla fall...
 
I måndags när stormen var som värst råkade vi visst ringa och skaffa nytt abonnemang för både bredband, tv och telefon. Hej till 70 nya tv-kanaler, Tivo och tio gånger så snabbt bredband!
 
För det kan väl inte räknas som shopping? Det är ju mer att man skaffar sig en ny räkning att betala... och räkningar måste man ju betala och så... eller... alltså... hrm...
 
 
Om det blåser?
 
Ja, get-te mycket...
 
Jag brukar inte sa SMHI-s varningar på så stort allvar, en klass 3 varning på förmiddagen brukar vara klass 1 och knappt märkbar när kvällen kommer. Men visst, denna gången kan jag väl erkänna att varningen är berättigad.
 
Hur stor skada stormen Simone gör återstår väl att se imorgon, jag tänker minsann inte ge mig ut innan dess...
 
Ha en trevlig måndagskväll (och hej och välkommen till alla nya som tittar in här) och stanna inomhus vetja....
 
 
Med klockan på vintertid och kroppen på sommartid.
 
Igår kom jag hem tidigt från jobb, hann lägga mig i soffan och titta på tv i en timme innan jag somnade och vipps så försvann två timmar. Sen kände jag inte alls för att göra något mer överhuvudtaget. Men med ett väder ute som liknade mer vår än höst så kändes det som man borde ta vara på det.
Sagt och gjort, på med skorna och ut på joggingrunda och resultatet blev ett nytt personligt rekord med nästan en minut! Jag väntar dock fortfarande på när det ska börja kännas lite mindre plågsamt... kanske t.o.m avslappnande?
 
Trots klockvridningar fram och tillbaka så somnade jag alldeles för tidigt igår och vaknade ännu tidigare. Men när man får möjlighet att vara ledig på sin jobbehelg så får man ju faktiskt ta tag i dagen, lite i alla fall. Så städningen blev klar, tvätten vikt och solens sista strålar för dagen dokumenterade. Nu står gulaschsoppan på spisen och regnet värker åter ner utanför...
 
En söndag så som det ska vara på hösten...