ida [fotograferat]

När flitens lampa lyser.
 
Om man helt plötsligt känner för att baka och man dessutom säger det högt på jobbet har man inte så mycket val när man kommer hem, man får ju stå för sitt ord...
 
Resultatet blev en cheesecake, en omgång kanelbullar och två klippta längder. Dessutom lagade jag mat, gjorde matlåda och planerade för ytterligare tre middagar för veckan som kommer. Minns inte ens när jag var så här flitig senast. Jag frostade t.o.m av frysen igår (sen ägnade jag visserligen resten av dagen att se säsong ett av the Killing utan att få reda på vem mördaren var, men ändå...)!
 
Sällan har jag gjort mig så förtjänt av att lägga mig i soffan en stund och släcka lampan för den här gången...
Trevlig måndag på er!
 
 
 
 
När man skådar en fågel.
 
Tänk att man kan vara så flitig ibland att man tar en timmes promenad en lördagförmiddag! Hör inte till vanligheterna och speciellt inte när det blåser isande vindar. Men med kameran som extra sällskap så brukar det ju bli lite lättare. Däremot var vädret inte riktigt på vår sida, molnen blev tätare och tätare ju längre vi gick och snön ligger bara fläckvis lite här och där i isiga, grå klumpar.
 
Resultatet: fågelskådning på låg nivå...
 
När vi sedan kommer hem inser vi av en slump att någon har tagit en av våra cyklar... Cykeln var låst, hade troligtvis punktering, var rostig och stod dessutom i ett låst förråd. Nu kan jag inte påstå att jag använde den så väldigt flitigt eller att den var värd några pengar, men visst är det fantastiskt hur svårt en del har att skilja på mitt och ditt? Och visst kan man polisanmäla det, men hur bra låter det om man säger att senast man faktiskt såg cykeln "vid liv" var för cirka tre år sedan...
 
Nu ska jag fortsätta ägna min lediga helg till att göra så lite som det bara går.
 
Trevlig helg!
 
 
Det var så här vintern var, innan snön kom.
 
Fast ta bort solen och lägg till regn så är det väl lite mer representativt. Bilderna är tagna en söndag för någon vecka sedan, strax innan snön och blåsten avlöste varandra och molnen vägrade skingra sig. 

Och jag som skulle börja motionera igen efter fem veckors uppehåll...