ida [fotograferat]

provfotografering i Lomma och sand i skorna
 
 
Om mindre än tre veckor är det dags att fotografera de här finingarnas bröllop. Ett vanligt fenomen när det kommer till att bli fotograferad är att det inte känns riktigt bra, man blir stel och obekväm och vet inte riktigt hur man ska bete sig. Just av denna anledning kan det vara trevligt att ha en provfotografering. Man får testa hur det känns att vara framför kameran, en lättsam version av bröllopsporträtt utan någon press och bröllopsnerver. Dessutom får man skatta och pussas precis hur mycket man vill när man är framför kameran, så att boka in en fotografering är faktiskt bara positivt! Att fotografen möjligtvis har lite dålig kondition och flåsar lite efter att gått fram och tillbaka i sanden är kanske aningen mindre positivt, men det ingår i priset...
Temat för bröllopet är sand mellan tårna, jag hade i alla fall sand i skorna när jag kom hem så det här kan inte bli annat än riktigt bra!
midsommarafton och svensk sommar
 
Midsommarafton började med regn. Och regn. Sen regnade det lite till. När vi traditionsenligt skulle ut och plocka blommor och björkris i skogen tog jag inte ens med mig kameran, ösregn i timtal får mig på dåligt humör...
 
Några timmars regnande och en tupplur senare tog vi oss vidare ut till en annan del av den skånska landsbygden. Om det regnade? Jo men visst! Men på något märkligt vis blev det uppehåll precis tillräckligt länge och många gånger för att vi skulle hinna med alla klassiska måsten på en midsommarafton. Vi dansade kring midsommarstången, vi spelade kubb, tog gruppfoto samt att jag kanske möjligtvis liiiite tvingade folk att ställa upp på porträttfoto i det underbara solskenet (uppmärksamma personer kanske ser att även jag fastnade på bild).
 
Motjus och kvällssol är två helt fantastiska saker. Fina vänner och god mat är två andra!
man får faktiskt göra som man vill
 
Ibland blir inte bilderna precis som man ville. Det kan vara att solen är för skarp, att man inte tar sig tiden att hitta rätt vinkel eller lägga energi på att få till bilden så som man vill när man istället hittar något bättre runt hörnet.
I stället för att fylla hårddisken med halvtråkiga bilder (jag är väldigt dålig på att slänga bort bilder...) kan man ju istället ta till en extrem redigering och se vad som händer!
 
Så istället för att ha bilder med alldeles för ljusa himlar tagna en sommareftermiddag så trollade jag fram en sommarsolnedgång istället.
 
Det kanske inte är rätt, men ibland får man faktiskt göra precis som man vill...