ida [fotograferat]

blodigt och oblodigt
 
Klockan var ställd till 04:50 för att komma i tid till jobbet. För mig är det ganska tidigt och sömn är något av en favorit, så jag sträckte mig bara till att gå upp fem minuter tidigare än vanligt för att hinna med och ta ett par snabba bilder. Det var inte helt planerat och trots att det gick utmärkt att ta bild på på den vanliga månen igår, så var det aningens svårare med den röda varianten. Men jag gick upp, jag missade den inte och trots att jag stannade längs med en åker på vägen till jobbet så hann jag både dit i tid och orkade jobba mina timmar som jag skulle. En bra början på veckan får man väl lov att säga, men med tanke på att jag har sovmorgon imorgon så hade jag ju kunnat ställa klockan i alla fall tio minuter tidigare... :)
en av många favoriter
 
Lovar att det kommer att komma lite fler bröllopsbilder, här kommer i alla fall en av favoriterna från i somras!
grisfesten på piledahl
 

En lördag för två veckor sedan var jag inte och fotograferade bröllop. Jag fick istället möjligheten att vara med på den fantastiska Grisfesten på Piledahl, en dag full av aktiviteter, glädje och regn där de hundratals huvudpersonerna hade en sak gemensamt - de var alla barn med en cancerdiagnos. 
Barnen och deras familjer flögs in med fem flygplan från tre olika länder och fick träffa Pettson och Findus, poliser, brandmän och nya Ica-Stig (eller Loa Falkman för oss som är lite äldre). De fick sitta i helikoptrar och åka både balvagn, motorcykel och rallybil. De fick spruta vatten med brandslangar, de fick ansiktsmålningar i olika färger och former och som avslutning se en flyguppvisning med ett JAS 39 Gripen.

Allt detta och mycket mer tack vare en persons initiativ och massor av eldsjälars engagemang!

Och regnet? Prognosen sa regn och åska hela dagen, att det tidvis var uppehåll och strålande solsken var mer än man kunde hoppats på. Mina nyinköpta och snyggt rosa gummistövlar var bästa investeringen på länge när jag traskade runt på leriga åkrar, en inplastad kamera i ena handen och ett paraply i andra.
När regnet sista timmen inte verkade ge med sig, kändes det lite väl blött och trist. Men precis innan bussarna körde iväg syntes plötsligt en dubbel regnbåge på himlen. Allt ljusnar till sist, eller hur?

 

Skänk gärna en slant till Barncancerfonden Södra eller Barncancerfonden som gör det möjligt för dessa barn att inte bara leva utan även överleva.