ida [fotograferat]

grisfesten på piledahl
 

En lördag för två veckor sedan var jag inte och fotograferade bröllop. Jag fick istället möjligheten att vara med på den fantastiska Grisfesten på Piledahl, en dag full av aktiviteter, glädje och regn där de hundratals huvudpersonerna hade en sak gemensamt - de var alla barn med en cancerdiagnos. 
Barnen och deras familjer flögs in med fem flygplan från tre olika länder och fick träffa Pettson och Findus, poliser, brandmän och nya Ica-Stig (eller Loa Falkman för oss som är lite äldre). De fick sitta i helikoptrar och åka både balvagn, motorcykel och rallybil. De fick spruta vatten med brandslangar, de fick ansiktsmålningar i olika färger och former och som avslutning se en flyguppvisning med ett JAS 39 Gripen.

Allt detta och mycket mer tack vare en persons initiativ och massor av eldsjälars engagemang!

Och regnet? Prognosen sa regn och åska hela dagen, att det tidvis var uppehåll och strålande solsken var mer än man kunde hoppats på. Mina nyinköpta och snyggt rosa gummistövlar var bästa investeringen på länge när jag traskade runt på leriga åkrar, en inplastad kamera i ena handen och ett paraply i andra.
När regnet sista timmen inte verkade ge med sig, kändes det lite väl blött och trist. Men precis innan bussarna körde iväg syntes plötsligt en dubbel regnbåge på himlen. Allt ljusnar till sist, eller hur?

 

Skänk gärna en slant till Barncancerfonden Södra eller Barncancerfonden som gör det möjligt för dessa barn att inte bara leva utan även överleva.

Klara

Åh, älskar dina bilder!!

Svar: Tack Klara! :)
ida [fotograferat]

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress