ida [fotograferat]

Inspiration får man av att se begåvade människor göra begåvade saker.
 
I somras var första gången jag började snurra på ratten med de olika bokstäverna på min kamera. Det började med att jag fick låna en fantastiskt pedagogisk DVD om hur en digital systemkamera fungerar. Hade det inte varit för den hade jag kanske fortfarande kört på automatikläge och varit nöjd med det. Så, en (troligtvis regnig) sommarkväll satte jag i skivan i datorn och tänkte: Jag ska bara titta ett par minuter och se vad det handlar om. Tre timmar senare hade jag tittat på hela filmen utan paus. I de olika kapitlen uppmanar de till att ta en paus och gå ut och testa inställningarna. Men jag ville inte! Berätta mer, fortsätt! Inte ta paus nu när jag äntligen förstår! ÖKA!!
 
Någonstans här började jag googla fotobloggar, fotosidor, nya objektiv, kameror, fotografer... allt.
Det var nu någon gång jag nördade in mig totalt. Helt plötsligt hade jag skaffat mig en hobby, om det var trettioårskrisen som löste ut redan då låter jag vara osagt...
 
Nu står ratten på M och jag förstår faktiskt oftast vad det är för inställning som gjorde att bilden blev som jag ville, eller vad jag gjorde som gjorde att bilden inte alls blev bra. Ibland kommer jag på det i tid, ibland kommer jag på det lite väl sent (irritation och frustration förekommer fortfarande titt som tätt).
 
Eftersom jag själv har läst otaliga nybörjarguider och lärt mig lite nytt av varje jag läst, tänkte jag skriva ihop en egen och dela med mig av mina nybörjarkunskaper. Men det är så mycket jag vill ha sagt om allt på en och samma gång, så vi börjar lite smått med det här inlägget så får vi se när resten bubblar ur mig. 
 
Det finns många där ute jag blir inspirerad av, kanske jag kan få inspirera någon tillbaka!
 
Fortsatt trevlig onsdag, blås inte bort i stormen...
 
 
 
 
 
 
Katarina

Vad spännande! Och jag tycker det är väldigt kul att se hur intresset börjar hos folk.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress