ida [fotograferat]

mina bästa enligt andra - vilken är er favorit?
 
En uppmaning i en grupp på FB - lägg upp era absoluta favoritbilder så hjälps vi åt och går in och väljer ut vilka vi tycker är de bästa bilderna!
 
Vi som var där och fotograferade vet hur stämningen var, vad som hände innan och efter bilden togs och vad som fanns precis utanför bild just då. Så, kan man som fotograf göra ett bra urval som inte bara tilltalar de som var där, men även de som inte var där? 
 
Ja, visst kan man det med lite övning och magkänsla. Men när man gör en sådan här övning lär man sig att se annorlunda på sina bilder och tänka ett steg längre. Vissa bilder kräver ett sammanhang för att bli förstådda, andra är solklara alldeles av sig själva.
Att bilden med fåret är en av mina favoriter genom året är en sak, men att alla som var inne och tittade på mina bilder valde den som en av sina favoriter var lite mer otippat. Fårfotograf nästa? :)
 
Vid en bröllopsfotografering väljer jag att skicka med alla de bästa bilderna (de värsta grimaserna, folk som går mitt framför kameran och alla som envist blundar på bild sorteras bort), så att få öva i att välja bland både sina egna bilder och andras är väldigt lärorikt.
 
Vet ni dessutom att det finns massor av underbara fotografer här i Sverige som är både grymma på att fånga kärlek på bild OCH sprida den vidare? Det är en trevlig yrkesgrupp det här :)
 
Är ni sugna på att se alla bilder i sin helhet utav min (av andra begåvade fotografer utvalda) top 20 är det bara att klicka in er på min FB-sida och gilla vilken bild ni tycker är bäst! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress